Volledig scherm
Archiefbeeld. © Bert Jansen

Proefspeler Lopes schiet FC Eindhoven langs Jong NAC

FC Eindhoven heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong NAC met 1-0 gewonnen.

In Breda opende proefspeler Marcelo Lopes na een halfuur de score, na goed voorwerk van Branco van den Boomen. Lopes nam in de vorige oefenwedstrijd, tegen Al Jazira (2-2) ook al een treffer voor zijn rekening.

In het doel bij de blauw-witten deed de pas 18-jarige Menno Bergsen zich een paar keer uitstekend gelden met fraaie en gedurfde reddingen.

De donderdag bij de selectie gekomen Charni Ekangamene speelde vrijwel de hele wedstrijd op de linksbackpositie. Die werd vacant nadat Rochdi Achenteh in de vorige oefenwedstrijd zijn enkel brak. Ekangamene draaide soepel mee in het elftal van David Nascimento, maar moest na 77 minuten moegestreden naar de kant. Niels Raaijmakers verving hem.

De volgende oefenwedstrijd van FC Eindhoven is dinsdag in Zeelst tegen derdedivisionist UNA (19.00 uur).

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Vd Heyden, Loof, Akangemene (77. Raaijmakers), Lopes (80.De Rooij), Vd Boomen (60. Marie) , Essikal; Carlone, Leidelmeijer (60. Idzes), Kabangu. 

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.