Dyon Dromers in actie voor FC Eindhoven
Volledig scherm
Dyon Dromers in actie voor FC Eindhoven © FC Eindhoven Media

Profdebutant Dyon Dromers verlaat FC Eindhoven voor Amerikaans avontuur

Dyon Dromers (18) gaat FC Eindhoven verlaten voor een Amerikaans avontuur. De geboren Veldhovenaar, die dit seizoen zijn profdebuut maakte, vervolgt zijn studie- en voetballoopbaan op de West Virginia University.

Recent kreeg Dromers groen licht vanuit de Verenigde Staten. Het traject dat daaraan voorafging duurde ongeveer een jaar en verliep via KingsTalent, een Gemertse onderneming die Nederlandse sporttalenten rekruteert voor Amerikaanse universiteiten.

,,Ik moest het lang geheimhouden. Eerst maak je een eigen profielpagina en zet je voetbalbeelden van jezelf online”, vertelt Dromers over het proces. ,,Daarna voerde ik veel telefoongesprekken met coaches en vanuit West Virginia University kwam zelfs iemand naar Nederland om een wedstrijd bij te wonen. We speelden met Jong FC Eindhoven tegen Jong FC Dordrecht en ik scoorde twee keer, met vlak voor tijd de winnende. Dat was een mooie binnenkomer.”

Profdebuut
Afgelopen seizoen, gedurende het lange traject, maakt Dromers bij FC Eindhoven zijn profdebuut. In december viel de middenvelder in tegen NEC (1-4 verlies). ,,Dat was een hele vette ervaring. Ik ben blij dat ik mijn kans heb gekregen. Ik voel me goed bij FC Eindhoven, waar ik bijna mijn hele leven voetbal. Maar studie met voetbal combineren is in Nederland lastiger. Dit is voor mij de beste keuze.”

Quote

Wellicht val ik wel op en krijg ik een kans in het Amerikaan­se profvoet­bal. Zo’n kans zou ik dan wel pakken

Dyon Dromers

Dromers rondt het tweede jaar van de hbo-opleiding sportmarketing momenteel af en zal de overige twee jaar volgen aan de andere kant van de oceaan. Mogelijk plakt hij er nog een master achteraan. ,,Ik kan daar een internationaal diploma halen op een van de betere scholen en voetballen op het hoogst mogelijke niveau. De profambities blijven zeker, maar mijn studie staat op één. Wellicht val ik wel op en krijg ik een kans in het Amerikaanse profvoetbal. Zo’n kans zou ik dan wel pakken.”