Volledig scherm
Regino Cicilia. © BSR Agency

Rigino Cicilia leidt FC Eindhoven met eerste seizoenstreffers voorbij Jong AZ

Rigino Cicilia wachtte al twaalf wedstrijden op zijn eerste treffers voor FC Eindhoven dit seizoen. Tegen Jong AZ scoorde de spits vrijdag na rust tweemaal, waardoor de in de slechte eerste helft opgelopen achterstand werd omgebogen: 2-1.

FC Eindhoven is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis, maar daar leek in een van de thuisploeg slechte eerste helft verandering in te komen. De met blessures geteisterde ploeg van trainer Ernie Brandts speelde slap en ongeïnspireerd, vooral voorin. Jong AZ, dat aardig kan tikken, benutte na 29 minuten de derde grote kans. Na een schot van Tijjani Reijnders schoof Thijs Oosting de rebound binnen, 0-1.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Jong AZ (Premium).

Kaj de Rooij kreeg nog wat kansjes en Samy Bourard zag een afstandsschot licht de kruising toucheren, maar verder hield het niet over wat FC Eindhoven - dat met dezelfde elf startte als dinsdag tegen Rijnsburgse Boys (0-4 winst) - voor de pauze op de mat legde. Quinten Huybers bleef achter in het kleedlokaal en Jay Idzes was zijn vervanger. Idzes nam plaats op het middenveld en Maarten Peijnenburg zakte een linie naar het centrum van de defensie.

Tweemaal Cicilia

Met de vurige Idzes in de ploeg zette FC Eindhoven Jong AZ meteen onder druk na de thee. Al in de 53ste minuut viel de 1-1. Na een goede actie van De Rooij over de achterlijn kon Rigino Cicilia van dichtbij binnenschuiven. Diezelfde Cicilia dacht niet veel later de 2-1 te maken, maar deed dat in buitenspelpositie. Die tweede treffer van Cicilia kwam er alsnog, in de 82ste minuut, toen de spits profiteerde van een klutssituatie: 2-1.