Volledig scherm
Rochdi Achenteh (r) namens FC Eindhoven in duel met Jong FC Utrecht. © BSR Agency

Rochdi Achenteh tekent bij Armeense landskampioen en speelt voorronde Champions League

Rochdi Achenteh (31) staat in de herfst van zijn carrière voor zijn eerste buitenlandse avontuur. De Eindhovense linksback heeft getekend bij FC Ararat-Armenia, de huidige landskampioen van Armenië.

Achenteh keerde begin 2018 terug bij FC Eindhoven, de club waar hij tussen 2008 en 2011 doorbrak in het betaald voetbal. De voormalig Marokkaans international (3 interlands) speelde vervolgens bij PEC Zwolle, Vitesse, Willem II en Go Ahead Eagles, alvorens hij terugkeerde naar Eindhoven.

In anderhalf jaar kwam Achenteh tot 32 officiële duels (2 assists) in het shirt van de lokale FC. Het hadden er meer kunnen zijn, maar de linkspoot - opgeleid bij PSV - ontbrak afgelopen seizoen lange tijd vanwege een enkelbreuk. Het contract van de Gestelnaar aan de Aalsterweg liep deze zomer af en dus kon hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

Champions League
Bij FC Ararat-Armenia valt Achenteh met zijn neus in de boter. De club werd in 2017 opgericht en pakte afgelopen seizoen - in het eerste jaar op het hoogste niveau - meteen de landstitel. Medio juli speelt Ararat-Armenia in de eerste kwalificatieronde van de Champions League tegen het Zweedse AIK.