Spelers Helmond Sport zijn teleurgesteld na de wedstrijd tegen FC Eindhoven.
Volledig scherm
Spelers Helmond Sport zijn teleurgesteld na de wedstrijd tegen FC Eindhoven. © BSR Agency

Ruziënde fans smet op derby, FC Eindhoven drukt Helmond Sport dieper in de problemen

FC Eindhoven heeft de zorgen voor even verdreven door rivaal Helmond Sport zonder al te veel problemen te verslaan: 2-0. De wedstrijd lag in de tweede helft een tijdje stil omdat supporters van Helmond Sport de confrontatie zochten met fans van FC Eindhoven, waarbij ook met vuurwerk werd gegooid. Het duel werd alsnog uitgespeeld.

De wedstrijd werd in de 73ste minuut stilgelegd, omdat supporters van Helmond Sport de confrontatie zochten met fans van FC Eindhoven. Er werd ook nog met vuurwerk gegooid. Uiteindelijk moest de ME ingrijpen om erger te voorkomen. Scheidsrechter Edgar Bijl legde het duel een minuut of twintig stil, na die afkoelingsperiode bleven de supporters wel rustig.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Helmond Sport (premium)

Er werd ook nog gevoetbald, zowel FC Eindhoven als Helmond Sport stak niet in zijn beste vorm voorafgaand aan de derby. FC Eindhoven had al zes competitieduels op rij niet meer gewonnen en Helmond Sport zelfs tien keer op rij niet meer. Met enkele wisselingen in de opstellingen probeerden Ernie Brandts en Wil Boessen de impasse te doorbreken.

FC Eindhoven speelde Helmond Sport het eerste halfuur zoek. Na 2 minuten had Jort van der Sande - die later geblesseerd uitviel - al moeten scoren. Hij had oog in oog met Stijn van Gassel alle tijd om een hoek uit te kiezen, maar de spits van FC Eindhoven trof de doelman. Na 22 minuten wist de thuisploeg wél te profiteren van het Helmondse geschutter: Cicilia troefde Daan Klomp af en bleef na een fraaie lobpass van Kaj de Rooij koel voor het doel: 1-0. Een meer dan terechte voorsprong.

Fout Dzepar

Na rust speelde Helmond Sport het eerste kwartier ietsje beter, Dean Koolhof schoot een keer op doel en Orhan Dzepar was vanuit een moeilijke hoek nog gevaarlijk. Het was niet genoeg om de gelijkmaker te forceren, FC Eindhoven leunde achterover en wachtte op de fout van Helmond Sport. Die kwam er in de 65ste minuut; Dzepar verloor de bal, waarna Samy Bourard de bal via een verdediger in het doel schoot: 2-0. Daar bleef het ook bij in de door rellende supporters ontsierde derby.

Samy Bourard maakt de 2-0 voor FC Eindhoven.
Volledig scherm
Samy Bourard maakt de 2-0 voor FC Eindhoven. © BSR Agency