Volledig scherm
Joel Thomas (l) tijdens de oefenwedstrijd tegen Blauw Geel, waarin hij de rode kaart kreeg. © BD

Spits van FC Oss naar FC Eindhoven

Joël Thomas maakt op deadline day de overstap van FC Oss naar FC Eindhoven. De spits werd deze zomer naar Oss gehaald als opvolger voor de aan FC Twente verkochte goaltjesdief Tom Boere.

In zijn eerste oefenwedstrijd bij FC Oss, tegen Blauw Geel'38, kreeg Thomas al na tien minuten direct rood omdat hij een tegenstander omver duwde. Vorige week zat hij niet bij de wedstrijdselectie voor de competitiewedstrijd van de Ossenaren tegen FC Volendam, omdat hij te laat op de club zou zijn verschenen. Zelf ontkent hij dat overigens. ,,Er werd gezocht naar een reden om mij niet bij de wedstrijdselectie te zetten. Ik ben echt geen bad boy!"  In de voorbereiding scoorde Thomas zes keer voor FC Oss, maar met Erik Quekel had FC Oss al een andere spits aangetrokken; hij verdrong Thomas direct uit de basis.

Thomas liet - vanwege zijn moeizame relatie met de hoofdtrainer - zijn contract bij FC Oss deze week in onderling overleg ontbinden, zodat hij vrij was om een andere club te zoeken. Bij FC Eindhoven moet de spits, die vorig seizoen voor FC Dordrecht uitkwam. de concurrentie aangaan met Mart Lieder en Dennis van Vaerenbergh.  ,,Ik ben blij met deze nieuwe kans en zal er alles aan doen om dit een succes te maken", stelde Thomas na de training bij FC Eindhoven donderdagochtend.