Volledig scherm
© Thomas Bakker

Stankov al afgetest door FC Eindhoven, zoektocht naar spits duurt voort

FC Eindhoven ziet in Aleksandar Stankov (27) niet de goaltjesdief waar het zo naarstig naar op zoek is. De clubloze aanvaller was sinds vorige week op proef, raakte licht geblesseerd en kreeg vervolgens te horen dat de eerstedivisionist hem geen contract gaat aanbieden.

Stankov wordt dus niet gezien als een oplossing voor het scoringsprobleem van FC Eindhoven, dat vrijdag tegen Telstar de eerste thuisoverwinning van het seizoen hoopt te boeken. Medio oktober was het thuisduel met FC Volendam een uitgelezen kans om weer eens voor eigen publiek te zegevieren, maar door het uitblijven van een tweede goal leden de Eindhovenaren onnodig puntenverlies (1-1). Ook tegen FC Den Bosch (3-1 verlies) en TOP Oss (2-0 verlies) brak het gebrek aan scorend vermogen de ploeg van trainer David Nascimento op.

Nascimento over het aftesten van Stankov: ,,We moeten iemand hebben die er meteen staat. En je kan het geld maar één keer uitgeven, dus het moet ook iemand zijn waar iedereen van overtuigd is.” Maar zijn er momenteel nog wel transfervrije spitsen van het gewenste kaliber te vinden? ,,Ik hoop het. Het moet wel. Of eventueel kunnen we een spits huren in de winterstop. Meer kan ik er ook niet van maken. Voor iedereen is het frustrerend. Voor ons als staf, de spelers en ook voor de supporters. Iedereen weet: we hebben voorin versterking nodig.”

FC Eindhoven hoopt dus nog altijd op de tussentijdse komst van een spits en aanvallende middenvelder, maar moet ook vrezen voor een winters vertrek van topspeler Branco van den Boomen. De aanvoerder, die een contract heeft tot medio 2021, maakte er vorige week tegenover NOS geen geheim van zo snel mogelijk een stap hogerop te willen maken. Nascimento: ,,Ik kan me voorstellen dat hij dat wil. Die jongen moet ook stappen maken. Nee, het zou niet leuk zijn voor ons, maar wel geweldig voor hem. Hij is niet de Branco van vorig seizoen. Hij is beter, pakt ballen af, geeft assists en gaat voorop in de strijd. Als hij zo constant blijft voetballen, dan ja. Scouts zien dat ook.”

Rentree Achenteh

FC Eindhoven heeft Rochdi Achenteh (30) opgenomen in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Telstar. De linksback annex middenvelder liep in juli een enkelbreuk op en maakte dinsdag sneller dan verwacht zijn rentree bij het beloftenteam. Verder keren verdedigers Siebe Van der Heyden en Collin Seedorf terug van een schorsing, terwijl middenvelder Karim Essikal juist geschorst is voor het treffen met de Velsenaren.