Volledig scherm
FC Emmen-speler Youri Loen met Augustine Loof van FC Eindhoven. © Peter van Ninhuys

Sterke eerste helft net voldoende voor FC Eindhoven tegen FC Emmen: 2-1

FC Eindhoven is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. In een sterke eerste helft sloeg de thuisploeg tweemaal toe tegen FC Emmen, waardoor het zich een matig tweede bedrijf kon permitteren: 2-1.

Al in de tweede speelminuut van 2018 was het raak voor FC Eindhoven. Mart Lieder legde breed naar Elton Kabangu, die op het van randje buitenspel stond. De aanvaller mocht echter door en schoof de bal beheerst langs doelman Dennis Telgenkamp van FC Emmen, 1-0.

FC Eindhoven zette hoog druk en was mede daardoor de bovenliggende partij. FC Emmen kwam niet aan opbouwen toe, maar kreeg toch één grote kans in de eerste helft. Bij een lage voorzet vergat Glenn Bijl het leder binnen te lopen. Twee minuten later, in de 26ste minuut, was de 2-0 een feit. Branco van den Boomen haalde uit vanaf een metertje of twintig en zag zijn inzet in de verre bovenhoek vliegen. Een prachtige goal. Na de 2-0 ging FC Eindhoven helemaal swingen, al bleven goals voor rust uit.

Reflex

Na de pauze werd de thuisploeg veelal teruggedrongen door FC Emmen, dat een paar goede mogelijkheden kreeg. Zo moest Mario Bilate eigenlijk scoren, maar bracht doelman Ruud Swinkels redding met een katachtige reflex.

FC Eindhoven kwam er moeilijk uit, al kreeg het kort na de pauze een grote kans via Mart Lieder, die net niet profiteerde van een korte terugspeelbal richting goalie Telgenkamp. Ook Kabangu kreeg nog een mogelijkheid op 3-0, maar scoorde niet. In de 87ste minuut kreeg FC Emmen waar het recht op had: invaller Omran Haydari zette de 2-1 op het scorebord. Het werd nog spannend, maar de gelijkmaker bleef uit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement