Volledig scherm
FC Eindhoven speler Mart Lieder (R) in duel met RKC Waalwijk verdediger Henrico Drost (L) . © Thomas Bakker

Swinkels en Lieder weken uit de roulatie: 'Twee steunpilaren vallen weg'

FC Eindhoven kan komende weken niet rekenen op spits Mart Lieder en doelman Ruud Swinkels. Lieder is maandag geopereerd aan een acute blindedarmontsteking en Swinkels heeft last van een scheurtje in zijn knieband.

Mart Lieder, met twintig goals topscorer van de eerste divisie, kreeg maandag last van zijn buik en werd dezelfde dag nog behandeld in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. De spits ligt er naar verwachting zo'n drie weken uit.

In hetzelfde ziekenhuis werd uit een MRI-scan duidelijk dat doelman Ruud Swinkels de binnenband van zijn knie heeft ingescheurd. De keeper liep de blessure afgelopen vrijdag op tijdens de wedstrijd FC Eindhoven - Jong AZ (1-3). De verwachte revalidatieduur bedraagt circa zes weken.

Extra stap

,,Het zijn natuurlijk twee steunpilaren die wegvallen", reageerde trainer David Nascimento dinsdagmiddag op het slechte nieuws. ,,We kunnen nu twee dingen doen: zielig in een hoekje kruipen of allemaal nog een extra stap zetten, extra meters maken. We willen dat laatste", houdt hij de goede moed erin.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement