Volledig scherm
Rechts op de foto, in het egaal blauwe trainingsshirt, het nieuwe lid van de A-selectie: Byron Burgering. © BSR Agency

Talenten Burgering en Vermeulen bij A-selectie FC Eindhoven, Van Otterdijk doet stapje terug

FC Eindhoven gaat de competitie in met Byron Burgering en Valentino Vermeulen (beiden 18 jaar) als vaste leden van de A-selectie. Gijs van Otterdijk (17) doet een stapje terug en sluit weer aan bij de jeugdtak.

Vermeulen kwam in 2017 over uit de jeugdopleiding van Willem II, trainde al snel mee met het eerste elftal en zat eind dat jaar voor het eerst bij de wedstrijdselectie. 21 keer zat de verdediger in de dug-out bij competitieduels, maar een profdebuut bleef tot dusver uit.

Burgering kwam deze zomer over van de Nordin Wooter Academy en zou in principe aansluiten bij Jong FC Eindhoven. Als opvulling trainde de buitenspeler mee bij het vaandelteam, maar maakte een dermate goede indruk op de technische staf dat hij nu definitief deel uitmaakt van de A-selectie.

Stapje terug
Gijs van Otterdijk (17) sluit weer aan bij zijn leeftijdsgenoten op de FC Eindhoven Randstad Academy. De boomlange verdediger werd eerder dit jaar uit nood door de vorige trainer David Nascimento bij de hoofdmacht gehaald, maakte een goede indruk en kwam tot drie optredens in competitieverband. Nu doet Van Otterdijk echter een stapje terug.