Volledig scherm
Collin Seedorf in duel met Orhan Dzepar van Go Ahead. © Erik Pasman

Tiental FC Eindhoven vergeet kansen te benutten en verliest

FC Eindhoven had vrijdagavond tegen Go Ahead Eagles zeker meer dan één doelpunt moeten scoren, maar liet dat na en trok aan het kortste eind: 1-2. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien spelers door twee rode kaarten (tweemaal geel).

Eén wijziging in de basiself van FC Eindhoven ten opzichte van de seizoensopening tegen Jong PSV (2-1 verlies). Marcelo Lopes - nu wél speelgerechtigd - speelde in plaats van Alessio Carlone en maakte daarmee zijn debuut voor de Eindhovenaren. Verder nam niet Elton Kabangu maar Alvin Daniëls de rol van gelegenheidsspits op zich.

Voorzetten

Kabangu nam weer plaats op 'zijn' linkerflank en met zijn voorzetten vond hij in het eerste half uur tweemaal een vrijstaande teamgenoot. De ballen waren echter net niet op maat voor Daniëls en Branco van den Boomen. Tussendoor kwam Go Ahead op 0-1. Istvan Bakx mocht na een overtreding van Karim Essikal aanleggen vanaf de rand van de Eindhovense zestien en schoof het leer langs het muurtje, in de hoek van doelman Ruud Swinkels, die blunderde.

FC Eindhoven, dat goed georganiseerd speelde en genoeg kansen creëerde, pakte de draad snel weer op en via Lopes werd het 1-1. Eén minuut nadat een doelpunt van de Portugese buitenspeler terecht werd afgekeurd, liet hij alsnog uit een voorzet van Van den Boomen het net bollen (1-1). Vlak voor én na rust verscheen een FC Eindhoven-speler oog-in-oog met de Eagles-doelman, maar zowel Daniëls als Kabangu klopte de goalie niet.

De mogelijkheden werden niet afgemaakt en zo gebeurde het dat FC Eindhoven na 55 minuten weer tegen een achterstand aan keek. Richard van der Venne, net als Bakx overgekomen van FC Oss, verschalkte met een subtiel lobje de uitvliegende goalie Swinkels, 1-2. In het restant van de wedstrijd kregen twee spelers een tweede gele kaart. Bij FC Eindhoven was dat in de 70ste minuut Jay Idzes en bij Go Ahead moest Julian Lelieveld vlak voor tijd van het veld.