Volledig scherm
Charni Ekangamene © ED

Tweede linksback op proef bij FC Eindhoven

Nog geen twee dagen nadat linksback Rochdi Achenteh zijn enkel brak in de oefenwedstrijd van FC Eindhoven tegen Al Jazira, duikt er een mogelijke vervanger op aan de Aalsterweg.

Charni Ekangamene, een Belg van Congolese afkomst, is sinds donderdagmiddag op proef bij de blauw-witten en krijgt vooralsnog rugnummer 14 toegewezen. De 24-jarige verdediger kwam afgelopen seizoen uit voor Beerschot en zat nu nog zonder club. ,,Ik heb de afgelopen zes weken mijn conditie op peil gehouden bij een personal trainer", aldus Ekangamene, die eerder ook voor NAC voetbalde. 
Er leek een gouden toekomst voor hem weggelegd toen hij als jeugdspeler door Manchester United werd aangetrokken. Die belofte heeft hij nog niet ingelost. 

Andere kandidaten voor de linksbackpositie bij FC Eindhoven zijn jeugdspeler Niels Raaijmakers, die donderdag voor het eerst weer meetrainde na een vakantie in Miami en een andere proefspeler, Daan Simonse die afkomstig is van de beloften van Willem II. 

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.