Volledig scherm
David Nascimento © BSR Agency

Uitvallen verdediger Maarten Peijnenburg baart gelijkspelend FC Eindhoven zorgen

FC Eindhoven heeft woensdagavond gelijkgespeeld tegen het tweede van Borussia Dortmund: 1-1. Tegenvaller op Duitse bodem was het vroege uitvallen van nieuwkomer Maarten Peijnenburg, die mogelijk enkele weken zoet is met een liesblessure.

De verdediger viel al in de openingsfase van het oefenduel geblesseerd uit en werd vervangen door Niels Raaijmakers, die daarna samen met Luuk de Roos het centrum vormde. De Roos, actief bij amateurclub Brabantia, kan deze zomer niet meer gecontracteerd worden door FC Eindhoven, maar speelt en traint mede door de dunne bezetting in de achterhoede nog wel mee.

FC Eindhoven trad afgelopen oefenpotjes aan in een nieuwe formatie, met twee spitsen en een ruit op het middenveld. In het Duitse plaatsje Jülich-Barmen speelde de ploeg van trainer David Nascimento weer in het vertrouwde 1-4-3-3-systeem en - mede door de komst van buitenspeler Joey Sleegers - zal die formatie ook komende weken gehanteerd worden. Dat betekent dat Jort van der Sande en Rigino Cicilia zullen moeten strijden om de spitspositie.

Fout afgestraft

Cicilia en Van der Sande speelden tegen Dortmund allebei een helft. Laatstgenoemde was voor rust heel dicht bij de 1-1 met een kopbal op de lat. De jonge maar fysiek sterke Duitsers waren al vroeg op voorsprong gekomen, maar moesten kort na de pauze alsnog de gelijkmaker incasseren. Cicilia joeg goed door en profiteerde van een fout van de doelman: 1-1. FC Eindhoven kwam in de slotfase nog goed weg, met een Duitse inzet op de paal.

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Peijenburg (7. Raaijmakers), De Roos, Zé Pedro; Van den Boomen (46. Burgering), Essikal, Bourard; Lopes, Van der Sande (46. Cicilia), Daniëls (76. Vermeulen).