Volledig scherm
Branco van den Boomen in actie voor FC Eindhoven. © BSR Agency

Van den Boomen speelt het hard, impasse nog niet doorbroken

Branco van den Boomen bleef maandag weg van de training bij FC Eindhoven en wil vertrekken naar De Graafschap. Hij is het niet eens met de opstelling van de club in de onderhandelingen met de Achterhoekers en bleef weg van de training. Volgens de 24-jarige middenvelder is er vorige week een prijs gevraagd aan de geïnteresseerde Doetinchemmers. Daarna zou De Graafschap hebben aangegeven hieraan te willen voldoen en nu wil FC Eindhoven volgens zijn agent Daan Kramp toch weer meer. ,,Dat is niet hoe het hoort", gaf de manager gisteren aan.

Van den Boomen nam de 'stakingsmaatregel' met pijn in zijn hart en voelt respect en waardering van de supporters bij de club. Andersom is het gevoel er richting alle aanhangers van de club ook, maar Van den Boomen wil hogerop en kan zich sterk verbeteren bij De Graafschap. Maandagavond was de impasse nog niet doorbroken, hoewel er hoop was dat partijen er vandaag uit gaan komen.

Technisch manager Marc Scheepers van FC Eindhoven wilde op de kwestie niet al te diep ingaan, maar sprak wel de hoop uit dat de situatie snel wordt opgelost. Hij komt begrijpelijkerwijs op voor het belang van de club aan de Aalsterweg, maar Van den Boomen vindt wel dat er op een faire manier moet worden gehandeld. Hij wil dat FC Eindhoven een mooie transfersom krijgt, maar vindt ook dat de club niet ineens van standpunt moet veranderen. Op de achterhand heeft ook RKC geïnformeerd naar hem en de club uit Waalwijk waant zich nog niet helemaal kansloos in de strijd om Van den Boomen, die eerder transfers naar Polen en Verona zag mislukken omdat de clubs er niet uitkwamen.