Van den Boomen ziet FC Eindhoven de play-offs niet meer halen: 'Je gooit hier heel het seizoen weg’

videoFC Eindhoven heeft na het derbyverlies bij Helmond Sport (2-1) alleen nog theoretisch kans op deelname aan de play-offs voor promotie. Branco van den Boomen, aanvoerder van de blauwwitten, ziet het niet meer gebeuren.

Na afloop van de wedstrijd bleven de spelers van FC Eindhoven lang in het kleedlokaal hangen. Er werd amper gepraat, vooral veel in de oneindigheid gestaard. ,,Je zit vol agressie, maar probeert het niet te uiten. Dat heeft toch geen nut”, zegt Van den Boomen even later voor de camera. ,,Je verliest de derby en daar moet je eigenlijk al heel erg ziek van zijn. Maar je gooit ook nog heel het seizoen weg, want de play-offs zijn nu uit het zicht.”

Einde verhaal
FC Eindhoven staat op plek veertien en heeft nog twee duels om zich op de tiende plaats te nestelen. Het gat bedraagt momenteel vijf punten. Van den Boomen ziet het niet meer gebeuren. ,,Er zitten drie clubs tussen en die spelen ook nog allemaal tegen elkaar, dus het is einde verhaal”, aldus de Veldhovenaar.

FC Eindhoven haalde tegen Helmond Sport niet het niveau. Zo slaagden ze er heel de wedstrijd niet in de vrije man te vinden in de opbouw, zo weet ook Van den Boomen. ,,En ja, een heel slecht excuus, maar het (kunstgras)veld is echt een drama. Je kon de bal niet over de grond spelen, waardoor we altijd lang moesten spelen om een vrije man te vinden. Helmond Sport heeft dat beter gedaan dan ons. Wij hebben te weinig gebracht.”

Extra stimulans
Ging FC Eindhoven gebukt onder de druk van het móeten? Van den Boomen: ,,Moeilijk te zeggen. Voor mij persoonlijk is het een extra stimulans. Als team hebben we zeker ons niveau niet gehaald, want dan win je gewoon van Helmond Sport. Dit is mijn tweede seizoen bij FC Eindhoven en twee keer geen play-offs. Dat is zeer teleurstellend, maar we kunnen er nu niets meer aan doen.”

Volledig scherm
Branco van den Boomen van FC Eindhoven baalt van het derbyverlies en verwacht geen deelname aan de play-offs. © BSR Agency