Volledig scherm
Allessio Carlone scoorde in Zeelst voor FC Eindhoven. © Henk Korzelius

Vier drinkpauzes, drie goals: FC Eindhoven wint oefenduel bij UNA

In een oefenwedstrijd die vanwege de hitte liefst vier drinkpauzes kende, won FC Eindhoven dinsdagavond in Zeelst met 0-3 van derdedivisionist UNA.

FC Eindhoven, dat aantrad zonder de aan zijn lies geblesseerde Branco van den Boomen, kwam al vroeg op voorsprong toen Alessio Carlone na elf minuten een vrije trap fraai binnenkrulde: 0-1. Het duurde tot de 38ste minuut voordat de blauw-witten de kloof vergrootten. Uit een fraaie voorzet van proefspeler Marcelo Lopes kopte gelegenheidsspits Elton Kabangu de 0-2 binnen.

Een andere proefspeler, Charni Ekangamene, speelde zaterdag tegen Jong NAC (0-1 winst) nog ‘gewoon’ als linksback, in Zeelst was hij plots rechtshalf. Maar al bij al leverde FC Eindhoven een goede prestatie. Na rust maakte rechtsback Collin Seedorf er ook nog 0-3 van; een intikkertje na een corner van linksback Niels Raaijmakers.

Sharjah FC

Daar bleef het bij in de hitte. Na de 0-1 zege bij Jong NAC hield FCE, met opnieuw de prima keepende Menno Bergsen onder de lat, wederom de nul. Donderdag speelt FC Eindhoven z’n laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Dan is, vanaf 19.00 uur in het eigen stadion Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten de tegenstander.   

UNA - FC Eindhoven 0-3 (0-2). 11. Carlone 0-1, 38. Kabangu 0-2, 47. Seedorf 0-3. 
FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf (60. Sozeyedio), Loof (46. Jansen), Van der Heyden, Raaijmakers (60. Vermeulen); Ekangamene (74. Drabbels), Idzes, Essikal (74. Simonse); Lopes, Kabangu (74. Leidelmeyer), Carlone. 

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.