Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

Vier op een rij voor FC Eindhoven na zege op Dordrecht

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. In eigen huis werd een nipte zege geboekt op FC Dordrecht: 2-1.

FC Dordrecht, dat al vijf keer op rij had verloren, was bepaald geen kanonnenvoer in het Jan Louwers. Voor doelman Tim Coremans werd in zijn thuisstad geen standbeeld uitgehakt, simpelweg omdat hij de kans niet kreeg om uit te blinken. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft zelf een paar keer goed weg. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Jari Vandeputte, die weer een basisplek kreeg op de linkerflank, volleerde een afgeslagen voorzet knap binnen: 1-0.

Kort na rust ging de doorgaans zo sobere Sebastiaan de Wilde op onbegrijpelijke wijze in de fout. Hij verspeelde de bal op eigen helft, waarna Alvin Daniels kon profiteren (1-1). Toch lukte het FC Eindhoven nog om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Een op het oog wat makkelijk gegeven penalty werd benut door captain Dario van den Buijs: 2-1.

Aanstaande maandag kan FCE gaan voor vijf op een rij. Dan gaat de ploeg van Ricardo Moniz op bezoek bij Fortuna Sittard.