Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

Voorzitter en helft van RVC treden af bij FC Eindhoven

EINDHOVEN - Interim-voorzitter Guido Donders is afgetreden bij FC Eindhoven. Ook stopt hij als lid van de raad van commissarissen bij FC Eindhoven, net als twee andere leden Huub Schalkwijk en Ed Creemers.

Eerder was al bekend dat Donders aan het eind van dit jaar zou stoppen als voorzitter van FC Eindhoven.

Donders, Schalkwijk en Creemers speelden een belangrijke rol bij de gezondmaking van de club, Het trio is van mening dat FC Eindhoven, inmiddels door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de veilige categorie 3, verder moet met 'de jongere garde'. "De club heeft de ambitie om naar de eredivisie te promoveren. Daarvoor moet een nieuw beleid gevoerd worden", vertelt Schalkwijk. "Uiteraard willen wij ook groeien met de club, maar in een wat ander tempo.Zij hebben daar wat andere ideeën over. Maar we gaan in goed overleg uit elkaar."

De huidige rvc bestaat nu nog uit Stan van Gansewinkel, Ronald Onink en Pieter van der Leegte. "Er is geen gedoe geweest. De vertrekkers wilden ook wat nieuw elan en vers bloed in de club", zegt Van der Leegte, die nog niet wilde vooruitlopen op de nieuwe samenstelling van de rvc. "Nee, dat gaan we even rustig bekijken."