Volledig scherm
Branco van den Boomen. © Proshots

Vreemdelingenlegioen FC Eindhoven op weg naar vaste vormen

De eerste contouren van het totaal vernieuwde FC Eindhoven worden heel langzaam zichtbaar. Op sportpark Bergerheide werd van het jubilerende negentig jaar oude RKVV Bergeijk met 1-5 gewonnen (0-2 ruststand). 

De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Collin Seedorf (2) en de proefspelers Stevy Okitokandjo, Shadrach Eghan en Maurits de Baar. Voor Bergeijk nam Huib Gijsbers de 1-2 voor zijn rekening.

Vertrek Hervé Matthys

Het vertrek van verdediger Hervé Matthys naar Excelsior werd eerder op de dag definitief. De centrale verdediger tekende in Rotterdam bij de eredivisionist voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen.

Daarmee werd het aantal contractspelers bij FC Eindhoven weer gereduceerd naar tien. Nog minimaal zes voetballers zullen volgens de licentie eisen voor het begin van de competitie op 17 augustus tegen Jong PSV moeten worden toegevoegd.

In Bergeijk bleef coach David Nascimento na afloop in het ongewisse wie er van de huidige negen proefspelers de komende tijd mogen rekenen op een verbintenis bij de blauwwitten. Jovi Munter (Vitesse) is voor er een oefenduel is gespeeld alweer vertrokken. ,,We volgen de komende weken de jongens intensief. De afgelopen hebben we hard getraind en de spelers duidelijk gemaakt wat we van ze willen. Dat moet er in de wedstrijden meteen uitkomen. Er zullen ongetwijfeld nog een aantal jongens op proef bijkomen.”

Medisch front

Het echt positieve nieuws kwam van het medische front. Doelman Guy Smit maakte na een dubbele beenbreuk vorig jaar in de voorbereiding tegen Willem II in Bergeijk weer zijn rentree. Verder waren Jarno Janssen en Alessio Carlone na langdurig blessureleed in het vorig seizoen nu weer wedstrijdfit.

FC Eindhoven gaat de oefensessie dinsdag a.s. vervolgen in het Duitse Jülich waar KFC Uerdingen 05 de tegenstander is.

FC Eindhoven (eerste uur); Swinkels (46. Smit); Deville, Seedorf, Loof, Achenteh; Idzes, Van den Boomen, Essikal, Kyeremeh; Kabangu, Okitokandjo.

FC Eindhoven (laatste half uur); Smit; Seedorf, Janssen, Simonse, Raaijmakers; Carlone, Faber, Eghan; De Baar, Leijdelmeijer, Marie.