Volledig scherm
Joey Sleegers scoorde vrijdag nog in het duel met NAC (2-2), maar viel uit tegen Jong PSV (2-1 verlies) en is er op bezoek bij Almere City niet bij. © BSR Agency

Waslijst aan afwezigen bij FC Eindhoven: zeven A-selectiespelers ontbreken

FC Eindhoven mist vrijdagavond, uit bij Almere City, maar liefst zeven A-selectiespelers. Joey Sleegers viel maandag tegen Jong PSV (2-1 verlies) na een half uur uit en ontbreekt in Almere. Maarten Peijnenburg pakte in de derby zijn vijfde gele kaart en zit een schorsing uit.

Ook niet inzetbaar in het Yanmar Stadion: Marcelo Lopes, Jay Idzes, Zé Pedro, Jort van der Sande en Jarno Janssen. De selectie wordt voor het duel bij Almere City aangevuld door spelers uit Jong FC Eindhoven en bestaat in totaal uit achttien man. Naast spits Youri Roseboom en verdediger Quinten Huybers neemt ook middenvelder Pieter Bogaers vrijdagmiddag plaats in de spelersbus.

Er kan een parallel worden getrokken met de vorige editie van Almere City-uit, in maart jongst leden (2-0 verlies). Ook toen reisde FC Eindhoven met een incomplete selectie af naar Flevoland en was het puzzelen geblazen voor de technische staf. Twee spelers debuteerden destijds: Gijs van Otterdijk (inmiddels terug naar de Onder-17) en Rigino Cicilia (die toen net was gecontracteerd).

Moeilijk karwei
Ook statistisch gezien staat FC Eindhoven voor een moeilijk karwei. Almere City presteert dit seizoen in eigen huis ijzersterk (vier overwinningen, één gelijkspel) en FC Eindhoven heeft het juist heel lastig op vreemde bodem. Na NEC (1-2 winst) en FC Den Bosch (1-1) volgden vier uitnederlagen op rij. Van de huidige selectie scoorde alleen Bart Biemans in een uitwedstrijd.

Vermoedelijke opstelling: Swinkels; Seedorf, Van den Eynden, Biemans, Makasi; Faber, Essikal, Bourard; Daniëls, Cicilia, De Rooij.