Volledig scherm
Ruud Swinkels. © Kay In t Veen/Pro Shots

Wedstrijd FC Eindhoven - Deurne stilgelegd, FCE wint uiteindelijk toch

DEURNE - FC Eindhoven is de voorbereiding begonnen met een 1-3 zege bij eersteklasser SV Deurne. Het duel lag vanaf de 36e minuut bijna twintig minuten stil, nadat Deurne een strafschop kreeg en doelman Ruud Swinkels van FC Eindhoven rood. FC Eindhoven stapte vervolgens boos van het veld.

Bij FC Eindhoven begonnen de nieuwelingen Augustien Loof en Civard Sprockel en proefspeler Daoud Bousbiba in de basis. Rechtsvoor Bousbiba leverde enkele goede voorzetten af, zo ook toen Anthony van den Hurk in de 25e minuut afrondde, 0-1. FC Eindhoven kreeg meer kansen, zo troffen Anil Koç en Fries Deschilder de lat.

In de 36e minuut baarde de scheidsrechter opzien door Deurne een strafschop te geven en Swinkels rood. Jesse Bertrams (ex-Jong PSV) kwam als vervanger in het veld, maar FC Eindhoven besloot vervolgens van het veld af te stappen.

De wedstrijd werd na de onderbreking toch hervat met elf tegen elf. Dennis Groen benutte de toegekende strafschop,1-1. Meteen daarna nam FC Eindhoven weer de leiding na een eigen doelpunt van verdediger Mark Louwers van Deurne, 1-2. Dat was ook de ruststand. Er werd daarna meteen van helft gewisseld voor de tweede helft. Inmiddels hadden ook nieuwkomer Kyle de Silva en tester Bienvenue Basala-Mazana hun opwachting gemaakt. Fries Deschilder maakte er in de 84e minuut nog 1-3 van. Vanwege onweer werd het duel daarna voortijdig beëindigd..

FC Eindhoven: Swinkels (38. Bertrams); Loof (40. De Wilde), Sprockel (40. Horsten), Van den Buijs (40. Rossen), Gunst (40. Basala-Mazana); Deschilder, Van de Putte (75. Statie), Swinnen; Bousbiba, Van den Hurk (40. De Silva), Koç (65. Van den Hurk).