Volledig scherm
FC Eindhoven-coach Wilfred van Leeuwen. © Henk Korzelius

Weer een trainer die niet lang bij FC Eindhoven aan het roer staat

Wat kwam er harder aan bij FC Eindhoven: de nederlaag tegen FC Oss of het aangekondigde vertrek van trainer Wilfred van Leeuwen?

Na afloop van de met 1-3 verloren wedstrijd tegen FC Oss vertelde Van Leeuwen, wiens contract tot medio 2018 loopt, in  de catacomben over zijn besluit. ,,Het is een optelsom van een aantal dingen. Het totaalplaatje moet goed zijn en dat was het naar mijn gevoel niet." Privéomstandigheden spelen mee in de keuze - ,,Mijn leven speelt zich af in Den Haag" - maar gaven niet de doorslag. ,,Ik sta gewoon niet achter een aantal beleidsmatige zaken. Daar is intern over gepraat en als je dan alles bij elkaar optelt, leidt het tot deze keuze", was Van Leeuwen cryptisch.

Gesprek

Het label 'verschil van inzicht' is van toepassing. Van Leeuwen sprak deze week met voorzitter Ronald Onink, commissaris Pieter van der Leegte en technisch adviseur Tscheu La Ling en hakte de knoop door. Waarom nu al? ,,Omdat ik zelf ook verder wil. Dan kunnen zij op zoek naar een nieuwe trainer en ik naar een nieuwe club." Van Leeuwen gaf aan dat er al een aantal clubs geïnformeerd heeft. Of hij al een nieuwe werkgever heeft? ,,Dat zou best kunnen", reageerde hij met een veelzeggende grijns.

Nieuwe wind

Het rommelt bij FC Eindhoven, zo ver was al duidelijk. In november zwaaide Kees Lepelaars af als algemeen directeur. Hij kon zich niet vinden in de nieuwe wind die er bij de club waait en hield de eer aan zichzelf. Eerder vertrok met Frans Janssen alweer de zoveelste voorzitter in korte tijd en daarbovenop komt nu dus ook het besluit van Van Leeuwen, over wie iedereen eigenlijk heel tevreden is. De club stelt in een persbericht dan ook het besluit van de oefenmeester te betreuren.

Van Leeuwen is in drie jaar tijd de derde trainer die Eindhoven na één seizoen verlaat. Mitchell van der Gaag (2015-2016) en Ricardo Moniz (2016-2017) gingen Van Leeuwen voor.

Van Leeuwen wilde niet kwijt waar de schoen precies wringt. ,,Dat vind ik niet interessant voor de buitenwereld. De leiding weet hoe ik over een aantal dingen denk, ik weet hoe zij over een aantal dingen denken. Ze willen graag dat ik het seizoen afmaak en zelf wil ik dat ook. We gaan gewoon voor de nacompetitie, al helpt een wedstrijd zoals deze dan niet."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement