Volledig scherm
Ernie Brandts, hoofdtrainer van FC Eindhoven © BSR Agency

Wijzigingen bij FC Eindhoven: ‘Wij moeten thuis tegen Roda JC de baas zijn en winnen’

VoorbeschouwingTrainer Ernie Brandts staat voor een aantal keuzes in aanloop naar het competitieduel van FC Eindhoven met Roda JC. Wie start er vrijdagavond in de spits, Rigino Cicilia of Alvin Daniëls? En begint Kaj de Rooij, die weer fit is, in de basis?

Dat laatste lijkt wel het geval, waarbij Jay Idzes mogelijk een linie zakt en ten koste van Valentino Vermeulen naar de linksbackpositie verkast. ,,Kaj de Rooij is goed aan de bal en brengt toch ook een stukje fysiek. Ik heb hem er graag bij”, sprak Brandts donderdag na de afsluitende training. ,,Het is belangrijk dat hij fit is bevonden. Normaal gesproken speelt hij mee tegen Roda JC.”

In de punt van de aanval is het kiezen tussen Rigino Cicilia en Alvin Daniëls. Eerstgenoemde kreeg vorige week tegen Helmond Sport (1-0 verlies) de voorkeur, maar speelde ongelukkig in zijn eerste basisoptreden van het seizoen. ,,Tijdens de laatste training voor Helmond Sport had Alvin het niet en Rigino wel”, legde Brandts zijn toenmalige keuze uit. ,,Voor Roda moet ik weer een keuze maken.”

Behoorlijk elftal
Brandts kan tegen Roda JC nog niet beschikken over Zé Pedro, Jort van der Sande, Jarno Janssen en Cas Faber.  De coach heeft de tegenstander, die zondag tegen TOP Oss voor het eerst dit seizoen drie punten pakte (2-1), goed bestudeerd. ,,Ze hebben een behoorlijk elftal, maar thuis moeten wij gewoon winnen. Wij moeten de baas zijn en laten zien dat er niets te halen valt.”