Volledig scherm
Wim van den Broek © ED

Witte rook bij FC Eindhoven: Wim van den Broek nieuwe algemeen directeur

FC Eindhoven heeft in Wim van den Broek een nieuwe algemeen directeur gevonden. Van den Broek is aan de Aalsterweg de opvolger van Marco Faber, die in februari opstapte.

De aanstelling van Van den Broek hing al even in de lucht. Eerder deze week werd bekend dat de club al enkele weken met de 58-jarige Eindhovenaar in gesprek was over de invulling van de functie. Van den Broek zegt dat die onderhandelingen zijn enthousiasme om in te stappen hebben aangewakkerd. ,, Als algemeen directeur wil ik deze club de komende jaren terugbrengen naar het niveau waar het thuishoort.”

Van den Broek is geen onbekend gezicht aan de Aalsterweg, waar hij veel relaties heeft. Jarenlang was hij directeur van de Tegema Group, dat een paar jaar als sponsor aan FC Eindhoven verbonden was. De Eindhovenaar is de opvolger van Marco Faber, die eerder dit jaar zijn taken neerlegde. 

Licentiecommissie

FC Eindhoven heeft daarnaast Marc Scheepers op het oog om de rol van technisch manager te gaan vervullen in het Jan Louwers Stadion. Om aan de kwaliteitseisen van de licentiecommissie van de KNVB te voldoen, dient de club voor 1 juli verder nog minimaal drie ‘onafhankelijke’ commissarissen aan te stellen.