Volledig scherm
Zé Pedro © FC Eindhoven

Zé Pedro en FC Eindhoven maken transfer officieel met zetten handtekeningen

De komst van Zé Pedro (26) naar FC Eindhoven is nu officieel beklonken. De Portugese linksback heeft vrijdagochtend zijn krabbel gezet onder een eenjarig contract, met daarin voor de club een optie om er een tweede seizoen aan vast te plakken.

Het was al even bekend dat Jose Pedro Neto, roepnaam Zé Pedro, zou tekenen aan de Aalsterweg. De verdediger liep in mei al een korte stage bij de eerstedivisionist, aanvaardde het voorstel van de blauwwitten en sloot eind juni aan op de eerste training.

De in Lissabon geboren mandekker, met Angolese roots, is de vierde aanwinst van FC Eindhoven. Eerder communiceerde de club het aantrekken van Jort van der Sande (FC Den Bosch), Maarten Peijnenburg (FC Dordrecht) en keeper Thom Jonkerman (FC Lienden).

Voetballadder

Zé Pedro ging als twintiger steeds een trapje hoger op de Portugese voetballadder. In 2016 belandde de back bij Real SC, waarmee hij promoveerde naar het op een na hoogste niveau. Afgelopen seizoen speelde hij bij AC Marinhense en won daarmee drie prijzen.