Volledig scherm
© Ed van de Pol/Pro Shots

Zieke Caenepeel wacht op beter bod

EINDHOVEN - Er zit weinig schot in de transfer van Jinty Caenepeel. De aanvaller van FC Eindhoven zit bovendien ziek thuis en traint al anderhalve week niet mee.

Een snelle transactie leek onlangs nog in de maak, maar FC Eindhoven is niet van plan om de talentvolle Caenepeel voor een appel en ei te verkopen. De 19-jarige Belg ligt nog tot medio 2018 vast aan de Aalsterweg. En dus is er voorlopig nog veel onduidelijk.

FC Eindhoven legde een eerste bod van het Russische FC Ufa naast zich neer, vervolgens heeft de Premjer League-club geen nieuw voorstel meer gedaan. Ook vanuit Engeland werd er geïnformeerd. Maar die tenen in het water leverden nog geen concrete biedingen op.

Opvallend is dat de 19-jarige buitenspeler nog altijd ziek is. Hij verscheen vorige week zaterdag niet op de eerste oefensessie, deze maandag kon de nieuwe trainer Ricardo Moniz nog steeds niet over hem beschikken. Technisch manager Harm van Veldhoven over de situatie: „Hij heeft nog altijd last van de gevolgen van de neusoperatie die hij heeft moeten ondergaan. Hij gebruikt antibiotica. Volgens zijn dokter kan hij nog niet trainen. Ja, er is nog altijd goed contact met hem en zijn management”, aldus Van Veldhoven.