Volledig scherm
Tom Boere scoort de 0-1 uit een penalty. © Marcel Bonte/Pro Shots

Zoekend FC Eindhoven verliest ook van FC Oss

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft vrijdagavond opnieuw een dure nederlaag geleden. FC Oss was in het eigen Jan Louwers Stadion met 1-2 te sterk.

De ploeg van Ricardo Moniz leed de tweede nederlaag binnen vijf dagen. Na het verlies en de vier tegengoals tegen Achilles'29 volgde een nieuwe zeperd. Tom Boere deed zijn oude werkgever veel pijn door twee keer te scoren en zo de punten mee naar Oss te nemen.

In een poging om meer stabiliteit in te bouwen, kreeg de bank weer eens een kans. ‘Good old’ Ivo Rossen werd opgesteld, net als Augustine Loof en Civard Sprockel. Aanvoerder Dario van den Buijs stond daardoor vóór zijn verdediging opgesteld. Rai Vloet kwam op zijn beurt een linie hoger te staan en kreeg een vrijere rol aan de flanken. Jari Vandeputte, die weliswaar scoorde in de afgelopen twee duels, verdween uit de ploeg. Het hielp allemaal niet. Integendeel. Dat uitgerekend Rossen de fout inging met een beroerde pass, die enkele tellen later leidde tot een strafschop voor FC Oss, was wrang voor Moniz. Sprockel kreeg de bal tegen zijn hand, waardoor Tom Boere kon juichen vanaf de stip. Aanvallend was de FCE in de eerste helft onmachtig.
Na rust was alles anders, maar toen kwam dat andere bekende probleem weer aan de oppervlakte: scoren. FC Eindhoven moest na de 2-0, wederom van die vervelende Boere (61ste minuut), vol in de achtervolging. Lieder deed in de 69ste minuut wat terug en er waren kansen te over. De ploeg van Moniz bleef in het restant van de wedstrijd op de deur rammen, maar hij ging niet meer open. En dus moet FC Eindhoven ook weer even pas op de plaats maken in de subtop.