Volledig scherm
Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi van Alfa Romeo Racing. © Getty Images

Alfa Romeo ‘komt thuis’ op Monza

Het Formule 1-team van Alfa Romeo Racing komt op het circuit van het Italiaanse Monza thuis ondanks dat de renstal (voorheen Sauber) onder de Zwitserse vlag rijdt. 

Hoofdsponsor Alfa Romeo is sinds dit seizoen ook de naamgever van het team. Daarom wordt flink uitgepakt op het Italiaanse circuit. De bolides van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi, bezig aan zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport, hebben een Italiaans tintje gekregen voor de Grote Prijs van Italië.

Normaal gesproken zijn de auto's rood en wit van kleur. Daar is nu ook groen aan toegevoegd, net als op de pakken van de twee coureurs. Zij zullen dit weekend racen met de Italiaanse vlag op het outfit. ‘Home sweet home’, schrijft de renstal op Twitter. De fabriek van het team staat nog altijd in het Zwitserse stadje Hinwil, maar de Italiaanse autofabrikant Alfa Romeo is inmiddels beeldbepalend.

Veel succes heeft het team nog niet, met slechts 32 punten waarvan Räikkönen er 31 bij elkaar reed. Misschien dat de Italiaans getinte pakken voor verandering kunnen zorgen. 

Beluister hieronder Pitstop, de podcast over Formule 1: