Volledig scherm
© BSR Agency

Dubbele tijdstraf voor Leclerc na botsing met Verstappen

Charles Leclerc is dubbel gestraft voor zijn aanvaring met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Japan. De Monegask krijgt in totaal een tijdstraf van vijftien seconden.

Van die vijftien seconden zijn er vijf voor de botsing met Verstappen en krijgt hij er tien, omdat Ferrari en Leclerc de oproep van de wedstrijdleiding negeerden om de pitstraat in te gaan en de schade te repareren. Ferrari krijgt daarvoor ook een geldboete van 25.000 euro.

De race van Verstappen zat er al snel op door de botsing. De Red Bull-wagen was te fors beschadigd om fatsoenlijke rondes te rijden, waardoor de Nederlander al vroeg in de wedstrijd de pitbox inreed. Leclerc kwam als zesde over de streep, maar moet door de tijdstraf Daniel Ricciardo voor zich dulden. 

Verstappen zelf reageerde woedend op de wedstrijdleiding, omdat zij pas na de race actie ondernamen. ,,Wat moet hij (Leclerc) nog meer doen om een straf te krijgen?”

Bekijk hier de botsing:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.