Volledig scherm
Valtteri Bottas. © REUTERS

Ellende Bottas stapelt zich op: naast scheiding ook nog gridstraf

Formule 1-coureur Valtteri Bottas zal zondag in Abu Dhabi in de laatste grand prix van het jaar achteraan starten. Daarmee stapelt het slechte nieuws voor de Fin zich op, want via Instagram maakte de dertigjarige Bottas bekend te gaan scheiden.

De Fin krijgt voor de slotrace nog een compleet nieuwe motor in zijn Mercedes. Aangezien hij het toegestane aantal motoren dit seizoen al heeft overschreden, volgt automatisch een gridstraf. Mercedes meldde niet hoeveel posities hij precies naar achteren moet in de startopstelling, maar wel dat hem een inhaalrace wacht. Ongeacht zijn klassering in Abu Dhabi kan Bottas de tweede plaats in het kampioenschap niet meer ontgaan. De huidige nummer drie, Max Verstappen, kan hem niet meer inhalen.

Bottas viel in de vorige grand prix, die van Brazilië, uit met motorische problemen. Mercedes heeft de krachtbron bekeken en geconstateerd dat er niet meer mee te rijden valt. De Fin eindigde vorig jaar als vijfde in Abu Dhabi, in 2017 won hij de race op circuit Yas Marina.

Scheiding

Ook buiten het circuit was er vandaag nieuws over Bottas, want via Instagram maakte de Fin bekend te scheiden van zijn vrouw Emilia.

Volledig scherm
Emilia Bottas (rechts) naast haar inmiddels ex-man Valtteri Bottas. © BSR Agency