Ferrari in beroep tegen tijdstraf Vettel

Ferrari gaat in beroep tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel gisteren de zege kostte in de Grote Prijs van Canada. 

Vettel kreeg na 48 ronden een tijdstraf van 5 seconden omdat hij volgens de wedstrijdleiding op een gevaarlijke manier terug de baan op kwam nadat hij een stukje over het gras langs het circuit was gereden. ,,Seb had niet anders kunnen handelen", zegt teambaas Mattia Binotto op de website van Ferrari. “Daarom hebben we besloten het besluit van de wedstrijdleiding aan te vechten.”

Door de straf voor Vettel ging de zege in Canada naar wereldkampioen Lewis Hamilton. Charles Leclerc, ook van Ferrari, eindigde als derde. Max Verstappen finishte in Canada als vijfde, zijn slechtste prestatie dit jaar in de Formule 1.

Kijk hier de reactie van Sebastian Vettel terug

Sebastian Vettel.
Volledig scherm
Sebastian Vettel. © AFP
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."