Volledig scherm
Charles Leclerc (links) en Sebastian Vettel. © BSR Agency

Ferrari over crash Vettel en Leclerc: ‘Reprimande volstaat’

Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn op de vingers getikt door de leiding van Ferrari voor hun crash in de afgelopen Grote Prijs van Brazilië. Door die aanrijding aan het slot van de race vielen beide coureurs uit. Sancties zijn niet opgelegd. 

,,We gaan moedig voorwaarts en weten ook hoe dat moet", zei teambaas Mattia Binotto van het Italiaanse Formule 1-team. Dit weekeinde sluit de Formule 1 af met de Grote Prijs van Abu Dhabi. ,,Er is na dat voorval enkele keren met ze gesproken, ook apart, en zij hebben te horen gekregen dat hun aanrijding onaanvaardbaar was", aldus Binotto. 

De crash tussen Vettel en Leclerc vormde het dieptepunt van hun tweestrijd om de kopman van het team te zijn. Het duo zat elkaar gedurende het seizoen vaak dwars tijdens de races. ,,En toch klopt het beeld niet dat die twee niet met elkaar kunnen opschieten. Buiten de baan hebben ze een prima verstandhouding en aan hun teamspirit mankeert niets."

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.