Volledig scherm
Voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA © BSR Agency

FIA-voorzitter Todt wil bijtanken terug in Formule 1

Voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie FIA ziet graag het bijtanken terugkeren in de Formule 1. Dat zou de spanning in de races meer terugbrengen, stelt de Fransman. 

De regel zou in 2021 kunnen worden ingevoerd als onderdeel van een pakket maatregelen om de race-auto's in de koningsklasse iets te vereenvoudigen, zodat er meer gelijkwaardige teams komen. Bijtanken, het bijvullen van brandstof tijdens een pitstop, is sinds 2010 verboden tijdens de Grands Prix. 

Die maatregel werd destijds ingevoerd om kosten te besparen en de veiligheid te bevorderen. ,,Persoonlijk zou ik bijtanken graag weer invoeren, maar ik laat graag de voors en tegens onderzoeken”, zei Todt tegen Britse media op Silverstone bij de Britse Grand Prix. ,,Als we het bijtanken weer invoeren, betekent dat lichtere auto's bij de start van de races en dan kunnen de auto's ook weer wat kleiner worden.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.