Max Verstappen viert zijn zege in Hockenheim vorig jaar.
Volledig scherm
Max Verstappen viert zijn zege in Hockenheim vorig jaar. © AP

Formule 1 mogelijk toch terug op Hockenheim

De Formule 1 keert dit jaar mogelijk toch terug op de Hockenheimring. De Grote Prijs van Duitsland was voor dit seizoen van de kalender verdwenen, omdat de organisatoren geen akkoord konden bereiken met de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Beide partijen zijn nu toch weer met elkaar in gesprek over een race op het historische circuit.

Hockenheim had de afgelopen jaren te maken met teruglopende toeschouwersaantallen en kreeg de organisatie van de grand prix financieel amper rond. Dankzij bijspringen van Mercedes slaagde het circuit er vorig jaar nog net in een race te organiseren, die in de regen werd gewonnen door Max Verstappen.

Vanwege de coronapandemie is er dit jaar nog niet geracet in de Formule 1. Het seizoen zou eigenlijk in maart beginnen. De organisatie van de koningsklasse werkt aan een nieuwe kalender voor dit jaar, met daarop vijftien tot achttien grands prix. Het is de bedoeling dat het seizoen op 5 juli begint in Oostenrijk. Hockenheim zou in beeld zijn voor een race op 26 juli of 2 augustus.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."