Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.
Volledig scherm
Mattia Binotto, teambaas van Ferrari. © BSR Agency

Formule 1 overweegt korter raceweekend en denkt aan langer seizoen

De Formule 1 overweegt om het seizoen door te trekken naar 2021. Ook is het een optie om de raceweekenden in te korten. Dat heeft Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, gezegd in gesprek met Sky Italia.

,,We overwegen verschillende opties; denk bijvoorbeeld aan twee tot drie races in januari of het schrappen van vrije trainingen op de vrijdag", zei Binotto. ,,Een waardige racekalender is van groot belang, niet alleen voor de sport en voor de show, maar ook voor de teams en de organisatoren. We hebben de FIA dan ook de volledige vrijheid gegeven om een schema samen te stellen waarmee we zo snel mogelijk weer kunnen gaan racen."

Normaal gesproken begint het nieuwe raceseizoen half maart. Op het allerlaatste moment ging de ouverture, de Grand Prix van Australië, niet door. Deze race is inmiddels niet de enige die is geschrapt. Inmiddels zijn ook de Grands Prix van Bahrein, China, Vietnam, Nederland, Spanje, Monaco en Azerbeidzjan afgelast. De eerste race die nu op de kalender staat is de Grote Prijs van Canada, op 14 juni.

Beluister hieronder de laatste Pitstop podcast met Arjan Schouten: