Volledig scherm
Antonio Giovinazzi © Getty Images

Giovinazzi ook volgend seizoen bij Alfa Romeo

Antonio Giovinazzi rijdt ook in 2020 voor het team van Alfa Romeo. Dat bevestigt de Formule 1-renstal vandaag. De 25-jarige Italiaan rijdt dit jaar zijn eerste volledige seizoen in de koningsklasse van de autosport.

,,Ik ben het team erg denkbaar voor de steun”, vertelt Giovinazzi. ,,We hebben dit jaar veel geleerd en ik geloof dat we volgend seizoen een grote stap kunnen zetten. Volgend jaar ben ik geen rookie meer en zijn er dus geen excuses. Ik wil vanaf de start competitief zijn.”

Naast Giovinazzi zal ook Kimi Räikkönen naar alle waarschijnlijkheid voor Alfa Romeo rijden. De 40-jarige Fin heeft nog een contract voor volgend seizoen, maar daar zou hij eventueel nog onderuit kunnen.

Met de bevestiging van Giovinazzi zijn er nog maar een paar stoeltjes vrij in de Formule 1 voor 2020. Zo is nog niet bekend welke twee coureurs voor Toro Rosso zullen rijden, maar ook niet wie er definitief naast Max Verstappen bij Red Bull komt. Ook is er nog een tweede stoeltje vrij bij Williams, al is de verwachting dat deze naar Nicholas Latifi gaat.

Volledig scherm
Antonio Giovinazzi © Getty Images