Max Verstappen tijdens de GP van België
Volledig scherm
Max Verstappen tijdens de GP van België © BELGA

GP van België kan op 30 augustus achter gesloten deuren doorgaan

De Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps zou op 30 augustus achter gesloten deuren kunnen doorgaan. Dat kondigden Elio Di Rupo, de Waalse minister-president, en Willy Borsus, Waals minister van Economie, vrijdagmorgen aan. De Nationale Veiligheidsraad had eerder grote evenementen tot 31 augustus verboden.

In een persbericht waarin de gedeeltelijke opening van het circuit werd bekendgemaakt, werd ook duidelijk dat de GP van België op 30 augustus achter gesloten deuren kan doorgaan, net als alle trainingen de dagen voorafgaand. Dat besliste een overlegcommissie, aangevuld met experts die de exitstrategie bepalen.

Zoals werd voorzien tijdens de Veiligheidsraad van afgelopen woensdag werd ook toegestaan dat individuele profatleten hun trainingen op het circuit kunnen hervatten. Groepen tot twintig personen worden toegelaten, onder de supervisie van een coach. De sociale afstand dient te allen tijde gerespecteerd te worden.

Hockenheim

De Formule 1 keert dit jaar mogelijk toch terug op de Hockenheimring. De Grote Prijs van Duitsland was voor dit seizoen van de kalender verdwenen, omdat de organisatoren geen akkoord konden bereiken met de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Beide partijen zijn nu toch weer met elkaar in gesprek over een race op het historische circuit. 

Volledig scherm
© REUTERS