Volledig scherm
© Getty Images

'Grand Prix van Miami pas in 2020 op de kalender'

Het management van de Formule 1 heeft de hoop op een Grand Prix van Miami in 2019 terzijde geschoven. Volgens het persbureau Reuters wil Liberty Media de race nu in 2020 organiseren.

Oorspronkelijk zou de discussie over de Grand Prix aanstaande donderdag in de gemeenteraad worden gehouden, maar deze werd uitgesteld tot september. Dat zou te laat zijn om nog op de F1-kalender te komen.

De Grand Prix van Miami zou over de straten van de stad in Florida plaatsvinden en het zou de tweede race in de Verenigde Staten zijn. Veel inwoners van het havengebied en de binnenstad hebben hun zorgen uitgesproken vanwege de mogelijke geluidsoverlast en wegafsluitingen.

Het uitblijven van de Grand Prix van Miami biedt mogelijk nog hoop voor de Duitse Grand Prix. Het contract met Hockenheim, waar de race van dit weekeinde wordt gereden, loopt af en de Formule 1 wil niet minder races op de kalender hebben.

  1. Teambaas Horner komt niet met doelstelling voor aantal zeges Red Bull

    Teambaas Horner komt niet met doelstel­ling voor aantal zeges Red Bull

    Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen. Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. ,,Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling", zegt Horner tegen Motorsport.com.