Volledig scherm
© Getty Images

Grosjean gediskwalificeerd na protest Renault

Romain Grosjean is na een protest van Renault gediskwalificeerd bij de GP van Italië. De vloer van zijn wagen was niet in orde. Zijn ploeg Haas kan nog in beroep gaan. De Fransman eindigde in Monza op de zesde plaats.

Renault meende dat de racewagen van de Haas-bolide niet voldeed aan de regels van autosportfederatie FIA. De stewards van de race op het circuit van Monza bestudeerden de klacht van Renault en vonden inderdaad dat de vloer van het chassis van de auto van Grosjean niet conform de regels was samengesteld.

De diskwalificatie heeft gevolgen voor de WK-stand. Grosjean raakt zijn 8 punten kwijt en komt weer achter de Spanjaard Carlos Sainz van Renault te staan op de dertiende plaats. Renault behoudt de vierde plaats in de WK-stand van de teams. De Fransman Esteban Ocon schuift door de naar de zesde plaats in de uitslag van de grand prix. Door de verschuivingen pakte Sergey Sirotkin van Williams zijn eerste punt van het F1-seizoen. De Rus schuift op naar de tiende plek. 

Volledig scherm
© AP
  1. Teambaas Horner komt niet met doelstelling voor aantal zeges Red Bull

    Teambaas Horner komt niet met doelstel­ling voor aantal zeges Red Bull

    Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen. Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. ,,Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling", zegt Horner tegen Motorsport.com.