Lewis Hamilton
Volledig scherm
Lewis Hamilton © AP

Hamilton: Hopelijk mogen we in de toekomst meer tegen elkaar racen

In Canada kreeg Lewis Hamilton de zege cadeau na een tijdstraf voor Sebastian Vettel, om vervolgens uitgejouwd te worden door het publiek. ,,Zo’n mooi evenement en toch vertrek ik met een leeg gevoel.”

Door Arjan Schouten

Nee, op de vraag wat Lewis Hamilton gedaan had als hij de steward van dienst was geweest die het incident van Sebastian Vettel moest beoordelen, ging de Brit niet in. Te hypothetisch, die vraag. Daar wilde hij als aangewezen racewinnaar zijn vingers niet aan branden. Maar Hamilton, die door de tijdstraf van vijf seconden van Vettel won in Canada, liet er geen onduidelijkheid over bestaan dat ook hij zo zijn twijfels heeft bij het strafsysteem in zijn sport.

,,Hopelijk passen ze in 2021 de regels wat aan, dat we toegestaan worden om wat meer te racen”, zo klonk het uit de mond van Hamilton, die oprecht te doen had met Vettel. Natuurlijk, de coureur van Mercedes werd gehinderd toen Vettel zijn Ferrari uit het gras stuurde. ,,Ik ging voor mijn kans, moest vol op de remmen. En vanuit mijn oogpunt was het gewoon wachten op een zeldzame fout van Vettel. Wat vrij uitzonderlijk is bij een meervoudig wereldkampioen. Maar dat neemt niet weg dat dit wel jammer is”, zo meende Hamilton.

,,Op deze manier wil ik ook niet winnen. Ik heb er een beetje een leeg gevoel bij”, zo vervolgde hij. ,,Zo’n mooie race, zo’n mooi land, geweldig publiek en dan eindig je toch met iets negatiefs.”

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."