Volledig scherm
Lewis Hamilton is vrij om te praten met Ferrari. © AP

Hamilton naar Ferrari? Wolff heeft geen moeite met gesprekken

Toto Wolff, de baas van het Formule 1-team van Mercedes, heeft er geen moeite mee dat wereldkampioen Lewis Hamilton praat met Ferrari over een mogelijke overstap naar het Italiaanse team in 2021. Dat zei de teambaas na berichten uit Italiaanse media dat de Britse coureur twee ontmoetingen heeft gehad met Ferrari-baas John Elkann.

,,Ik heb daar helemaal geen probleem mee", zei Wolff over Hamilton, wiens contract na volgend seizoen afloopt bij Mercedes. ,,Dit is een vrije wereld en ik snap dat iedereen zijn carrièremogelijkheden verkent en voor zichzelf de best mogelijk beslissing neemt. Dat geldt voor coureurs en voor alle anderen."

Het is volgens Wolff aan Mercedes om de coureurs de snelste auto te bezorgen. Als dat lukt, dan wijst alles erop dat Hamilton blijft, al weet hij dat dat nooit helemaal zeker is. ,,Ik heb het feit geaccepteerd dat iedereen doelen heeft en de beste kansen voor zijn carrière wil. Daarom sta ik ervoor open dat iedereen alle opties verkent.”

Volledig scherm
Toto Wolff. © BSR Agency
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.