Volledig scherm
© Getty Images

Hamilton slechts duizendsten sneller dan Verstappen in laatste training

vrije training 3De snelste in Q1, de snelste in Q2 en vervolgens ook de snelste van allemaal in Q3. Max Verstappen (1.07,508) heeft zijn tweede poleposition van het seizoen binnen. Op het Autódromo José Carlos Pace start hij morgen vanaf de voorste startplek aan zijn vijfde GP van Brazilië, voor Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Lees er hier alles over.

Vrije training 3: Max Verstappen kan met vertrouwen gaan toewerken naar de kwalificatie van later vanavond. Op het Autódromo José Carlos Pace klokte de Limburger (1.08,346) in zijn Red Bull de tweede tijd op slechts 26 duizendsten van wereldkampioen Lewis Hamilton (1.08,320).

In tegenstelling tot de sessies een dag eerder, hield iedereen zijn wagen in het laatste trainingsuur binnen de lijnen. Daar hielpen de omstandigheden in miljoenenstad São Paulo ook bij, het bleef namelijk de gehele training droog. En dus konden de coureurs zonder zorgen hun teams voorzien van de benodigde informatie.

Voor Verstappen was het een training waar hij wel wat mee kon richting de kwalificatie van later op de dag (19.00 uur Nederlandse tijd). Op de zachtste band naderde de Nederlander in zijn Red Bull wereldkampioen Hamilton meermaals tot op minder dan een tiende. Opvallend was ook dat de beide Ferrari’s juist drie tienden moesten toegeven op de nummers 1 en 2.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 3. © AD