Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen en Ayrton Senna. © Mark Thompson en Picture-Alliance / Photoshot

Hoe zit het met de Senna-factor in Max Verstappen?

VideoAyrton Senna is 25 jaar dood, maar de Braziliaanse racegod leeft voort in de Formule 1. Juist in São Paulo dachten ze een paar jaar geleden zijn opvolger te hebben gevonden. Na diens vijfde jaar in de sport: hoe zit het met de Senna-factor in Max Verstappen, die juist vandaag in de stad van de F1-legende van pole start?

Door Rik Spekenbrink

De muurschilderingen met zijn portret geven de favela in Interlagos kleur. Op het gelijknamige circuit wordt hij met grote borden Obrigado Senna (‘Bedankt Senna’) herdacht, terwijl de iconische McLaren van zijn eerste wereldtitel (1988) dienst doet als rijdend monument.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.