Volledig scherm
PREMIUM
Karel Loos met Daniel Ricciardo. © RV

Karel Loos, race-engineer van Ricciardo: ‘Het is keihard werken, ik breng hier veel offers voor’

Abu Dhabi 2019, nummer 21 en laatste GP van het jaar. Acht maanden en twee weken na de start van het seizoen. ,,Je wil echt niet weten hoeveel uren ik dit jaar weer in een vliegtuig zat”, zegt hij. De Belg Karel Loos, race-ingenieur van Renault-coureur Daniel Ricciardo, over zijn passie.

Bij Renault is Limburger Karel Loos op zijn 33ste al race-inge­nieur van de Australische topcoureur Daniel Ricciardo. ,,Ik werk ­tijdens de F1-weekends constant samen met Daniel: bezig zijn met de afstelling van de auto, de prestaties analyseren en zoeken naar manieren om sneller te gaan.”

En dat is een tijdrovende bezigheid, helemaal in de schaduw van de sterren. Loos lacht: ,,Mag je zeggen. Uren en uren voor een scherm. Data bekijken en analyseren.” En dan, glimlachje: ,,Het houdt eigenlijk nooit op.”

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.