Volledig scherm
PREMIUM
Lewis Hamilton. © BSR Agency

Koning Lewis VI regeert, maar Max nadert

Op Silverstone is het elk jaar meer een thema. Wie is de beste Formule 1-coureur van dit moment: nog altijd Lewis Hamilton of Max Verstappen? ,,Geloof me nou, niemand gaat Lewis hier klop geven.”

Quote

Wie was de beste ooit? Misschien heeft de beste Formule 1-coureur ooit wel helemaal nooit in de beste auto gezeten

Max Verstappen

Door Arjan Schouten 

Lewis Love. De liefde voor de wereldkampioen is wijdverspreid op Silverstone. Union Jacks met racenummer 44. Spandoeken met ‘Hammer Time’ en ‘Lewis, please get Silverstone in a Partymode’. Hamilton-petjes, Hamilton-polo’s, Hamilton-caravans, Hamilton-klapstoelen. Ja, op het circuit in het landelijke Northamptonshire is maar één koning en dat is de man die zichzelf morgen tot ‘King Lewis the 6th’ hoopt te kronen. Het zou een primeur zijn, geen coureur won vaker dan vijf keer op het tot racewalhalla getransformeerde oorlogsvliegveld.

Opgegroeid in Stevenage, slechts 80 kilometer verderop, voelt Silverstone voor Hamilton als een tweede thuis. Op zijn territorium is de vijfvoudig wereldkampioen van Mercedes voor de fans koning, keizer, Lord, paus en een racende afgezant van God tegelijk. Zes van de negen races gewonnen dit seizoen, de grote favoriet voor morgen.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.