Leclerc het snelst in Ferrari, Verstappen noteert vijfde tijd

Vrije training 3Max Verstappen is in een weinig enerverende derde vrije training tot de vijfde tijd gekomen op Silverstone. De Limburger moest in zijn Red Bull ruim een halve seconde toegeven op Charles Leclerc, die in de Ferrari de beste tijd noteerde: 1.25,905. De Monegask was een fractie sneller dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, die in de Mercedes de derde tijd klokte.

Volledig scherm
© Getty Images

Het duurde lang voordat de coureurs de baan op gingen, vanwege een regenbuitje aan het begin van de training. In het laatste half uur was er alsnog volop actie op Silverstone. Verstappen zocht vooral naar balans in zijn bolide, iets waar hij vrijdag niet in slaagde. De Nederlander, twee weken geleden winnaar van de GP van Oostenrijk, moest aan het einde van de sessie een snelle ronde afbreken toen hij bijna de controle verloor over zijn Red Bull. Hij wist ternauwernood uit de grindbak te blijven.

Pierre Gasly was, net als in beide trainingen gisteren, weer sneller dan teamgenoot Verstappen. De Fransman kwam tot 1.26,118, terwijl de Nederlander 1.26,440 op de klokken zette. Dat was overigens wel genoeg om Bottas nipt achter zich te houden.

Uitslag vrije training 1
Volledig scherm
Uitslag vrije training 1 © AD
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© EPA