Sebastian Vettel. Inzet: verslaggever Arjan Schouten.
Volledig scherm
PREMIUM
Sebastian Vettel. Inzet: verslaggever Arjan Schouten. © EPA, Joost Hoving

Lothar Matthaüs op wielen, maar nu al met pensioen? Liever niet

ColumnFormule 1-verslaggever Arjan Schouten kent het imago van ‘vervelende mekkerkont’ Sebastian Vettel in Nederland. Hij snapt dat de wereldkampioen van 2010, 2011, 2012 en 2013 bij Ferrari op een zijspoor is beland, maar met pensioen ziet hij hem liever nog niet gaan. ‘Hij heeft humor, een mening én weet wat de wereld biedt naast de paddock.’

Nee, hij is niet de populairste in Nederland. Een jankerd, wordt hij hier vaak genoemd. Een vervelende mekkerkont. Voelt Sebastian Vettel zich benadeeld, dan krijgt hij hier meteen de volle laag. Ligt hij weer eens in de clinch met Max Verstappen, dan heeft er maar één schuld, dat begrijpt u. Gaat hij het gras in, dan wordt er gegniffeld in Hollandse huiskamers. Omdat wij voor die andere zijn, met die oranje leeuwenhelm op. Maar ook omdat wij helden liever niet te lang op een apenrots zien zitten. Van de val genieten we net zo intens.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."