Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen. © BSR Agency

Max Verstappen: Ik ben helemaal niet bang voor Lewis

Tweede in Abu Dhabi, derde in het WK. Max Verstappen draaide zijn beste seizoen ooit in de Formule 1. Maar om volgend jaar Lewis Hamilton af te zetten als koning, moeten Red Bull en Honda nóg beter. ,,En niet in de zomer, maar vanaf race 1.’’

Quote

Dat alles heel bleef, zie ik als het grootste pluspunt van dit jaar.

Max Verstappen

Of Lewis Hamilton niet wat minder snel had kunnen racen. Max Verstappen vroeg het hem gewoon, na de seizoensafsluiter in Abu Dhabi, waar hij zowaar nog zeventien seconden aan zijn broek kreeg van de zesvoudige wereldkam­pioen van Mercedes. ,,Gewoon ietsje rustiger aan. Dat wij tenminste ook een beetje kans maken.’’

Het was theater, natuurlijk. ­Bedoeld om te lachen. En Lewis Hamilton giebelde lekker mee, met Verstappen en Charles Leclerc, de twee jonkies die hem maar wat graag van zijn troon donderen. Want nu kan het nog. Na deze winter gaat het niet meer zo gezellig zijn in die onderonsjes, als het aan Verstappen ligt.

Dit was voor de 22-jarige Nederlander het seizoen van rijpen. Van volwassener en pienter handelen, in en naast de auto. Van de eerste derde plaats in het wereldkampioenschap. Van drie overwinningen, in plaats van twee. Van de eerste Nederlandse poleposition ooit, op de Hungaroring. En nog een tweede op Interlagos. Van liefst negen podiumplaatsen, waarvan de laatste gisteren niet eens meer als een verrassing kwam. Van voorzichtig, maar steeds luider op de deur van King Lewis kloppen. Van de opmaat naar een serieuze coup.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.