Volledig scherm

McLaren ruilt Renault-motoren in voor Mercedes

Het Formule 1-team van McLaren gaat vanaf 2021 weer rijden met Mercedes-motoren. McLaren, dat sinds vorig jaar Renault-motoren gebruikt, heeft een deal met Mercedes tot ten minste het einde van 2024. 

Tussen 2005 en 2014 reed McLaren ook al met Mercedes-motoren. Het team maakte daarna drie jaar gebruik van Honda-motoren. McLaren en Mercedes hebben de FIA op vrijdag al op de hoogte gebracht van de verandering, waarna de deal zaterdag wereldkundig werd gemaakt. 

McLaren-baas Zak Brown toont zich in een reactie verguld. ,,Deze deal is een belangrijke stap in ons lange termijn-plan: weer successen boeken in de Formule 1. Mercedes is het ijkpunt, dus is het logisch dat we op zoek zijn gegaan naar een partnerschap. Dit toont aan hoeveel vertrouwen onze aandeelhouders hebben, en het is een belangrijk signaal richting onze investeerders, medewerkers, partners en fans: we zijn vastberaden om McLaren weer naar de top te helpen.”

Ook Toto Wolff, baas van Mercedes, is content. ,,We zijn dolblij om McLaren weer in onze familie te mogen opnemen. Hoewel beide merken een fraaie geschiedenis hebben, draait dit akkoord volledig om het kijken naar de toekomst en het starten van een nieuw tijdperk. We hopen dat deze deal een nieuwe mijlpaal betekent voor McLaren, dat de topteams wil gaan aanvallen.”

Mercedes levert zowel het fabrieksteam van wereldkampioen Lewis Hamilton als Racing Point en Williams. McLaren, met Carlos Sainz en Lando Norris als coureurs, staat vierde in het klassement van de constructeurs achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Er staan nog zes races op de kalender.

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."