Sebastian Vettel met in zijn kielzog Lewis Hamilton van Mercedes.
Volledig scherm
Sebastian Vettel met in zijn kielzog Lewis Hamilton van Mercedes. © REUTERS

Mercedes-baas Wolff flirt met Vettel: spel op de wagen in Formule 1?

Nu het zeker is dat Sebastian Vettel na dit seizoen niet meer voor Ferrari rijdt, is het spel op de wagen wat betreft de verdeling van de stoeltjes in de Formule 1 voor het komende seizoen. Te beginnen met een voorzichtige flirt van Mercedes met Vettel.

Mercedes-teambaas Toto Wolff.
Volledig scherm
Mercedes-teambaas Toto Wolff. © Sebastian Gollnow/dpa

,,Sebastian is een goede coureur, een vooraanstaande persoonlijkheid en een meerwaarde voor elk team”, laat Mercedes-teambaas Toto Wolff weten. ,,Als we naar onze toekomst kijken, ligt onze eerste loyaliteit bij de huidige Mercedes-coureurs. Maar natuurlijk moeten we deze ontwikkeling in overweging nemen.”

Uitspraken die ook Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te lezen krijgen. Wolff is in stroeve onderhandelingen met zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton over een nieuw contract. Ook de verbintenis van Bottas loopt af na dit Formule 1-seizoen. Waarmee een stoelendans in de top van de Formule 1 bepaald niet uit te sluiten is.

Geruchtencircuit

De 35-jarige Hamilton is in het geruchtencircuit in een eerder stadium al aan Ferrari gelinkt, al heeft hij ook laten doorschemeren graag langer bij Mercedes te willen blijven, tot aan een levenslange rol toe. Mogelijk is de beschikbaarheid van viervoudig wereldkampioen Vettel een middel dat Mercedes kan inzetten in de onderhandelingen met Hamilton. Een ruil tussen Vettel en Hamilton zou de meest wonderlijke ruil van de laatste jaren in de koningsklasse van de autosport zijn.

Ook de naam van Daniel Ricciardo, nu coureur van Renault dat op zijn beurt de komst van Vettel wel zou zien zitten, wordt bij Ferrari genoemd. Ook zijn contract loopt af. Of wordt het toch een ruil met McLaren, met Carlos Sainz straks in dienst van de Scuderia? Genoeg voer voor discussie, in elk geval.

Verstappen

En Max Verstappen dan? De Nederlander ligt de komende jaren vast bij Red Bull. Zijn contract loopt tot het einde van 2023. Al valt het niet uit te sluiten dat zijn naam serieus gaat vallen in de coureurstombola van de komende tijd. Verstappen deed vanmiddag zijn zegje over de opvolging van Vettel in een ‘Q&A’ op Instagram. ,,De geruchten over Vettel gingen al een tijdje”, aldus de Red Bull-coureur. ,,Ik neem Vettels plek sowieso niet over, kan ik je vertellen. Ik zit bij Red Bull. Ik zag al wat vragen voorbijkomen of ik naar Ferrari zou gaan, maar dat ga ik niet.”

Verstappen reed aan de zijde van Sainz bij Toro Rosso en aan die van Ricciardo bij Red Bull. Beide namen worden dus nadrukkelijk genoemd bij de Italiaanse renstal. ,,Ik denk niet dat het Ricciardo wordt, maar het blijft een gok. We zullen zien.”

Sebastian Vettel.
Volledig scherm
Sebastian Vettel. © AP
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."